Világ körüli utazás a Duna könnyű nyáresti klasszikusaival

A Duna idén nyáron válogatott klasszikus filmekkel hozza el az otthonokba a legnépszerűbb nyaralási helyszíneket, kellemes, közös filmélményt kínálva az egész családnak minden vasárnap este nyolctól.

Két magyar közönségkedvenccel indítja június 25-én nyári filmsorozatát a Duna. Elsőként a Pogány Madonna, majd következő vasárnap a Csak semmi pánik érkezik a csatorna esti filmkínálatába. A „magyar Piedone” mára nem csupán feldolgozása a Bud Spencer-sorozatoknak, de balatoni hangulatával és Bujtor-Kern felejthetetlen párosával örökre emlékezetes marad a nézők számára.

Július 9-én először látható országos tévécsatornán a Kenyér, szerelem és… című film az örök elegancia képviselőjével, Sophia Lorennel. A film érdekessége, hogy a trilógia első két részében még Gina Lollobrigida játszotta a főszerepet. Innen is datálódik a két olasz díva ellentéte. A festői szépségű Sorrento városában játszódó klasszikus vígjáték története szerint Donna Sophia új lakásának megtartása érdekében minden trükköt bevet, hogy meghódítson egy csendőrparancsnokot.

A nyár derekán, július 17-én Elvis Presley és Ursula Andress hozza el a hamisítatlan mexikói hangulatot az Ünnep Acapulcóban című filmjével. Mike, (Elvis Presley) a magasságtól rettegni kezdett légtornász, egy mexikói luxusszállodában találja meg a helyét.

A világ legromantikusabb helyszíne és egy sármos gondolás – nem is kell más egy szerelmi történethez: a Velence, a hold és te című bájos romantikus filmben Bepi és Nina történetét megismerve lehet virtuálisan andalogni Velencében július 23-án.

Július 30-án Nizzába és a Francia Riviérára utazhatunk a filmszakma egyik legnagyobb alkotója, Alfred Hitchcock idegenvezetésével. Az Oscar-díjas, 1955-ben bemutatott Fogjunk tolvajt! című romantikus thrillerrel borzonghatunk a szerpentinen autózva. Franciaországban maradva, augusztus 6-án Pierre Richard szórakoztatja a nézőket a Félénk vagyok, de hódítani akarok című road-movie vígjátékkal. Méltó lezárása a nyáresti filmkalandoknak egy Vespára pattanva, megnézni a csodálatos olasz fővárost augusztus 13-án. A Római vakációban mindezt olyan illusztris szereplőpárossal lehet megtenni, mint Audrey Hepburn és Gregory Peck.

Könnyű nyáresti klasszikusok vasárnap esténként a Dunán.

A pogány madonna, fotókredit: A pogány madonna: Nemzeti Filmintézet Közh. Nonprofit Zrt.

06.25.: A Pogány Madonna

07.02.: Csak semmi pánik

07.09.: Kenyér, szerelem és…

07.16.: Ünnep Acapulcóban

07.23.: Velence, a hold és te

07.30.: Fogjunk tolvajt!

08.06.: Félénk vagyok, de hódítani akarok

08.13.: Római vakáció