Együttműködési megállapodást kötött a magyar közmédia és Kína második legnagyobb médiavállalata

Műsorcsere együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és a kínai Hunan Broadcasting System Budapesten. A dokumentumot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Zhang Huali, a kínai műsorszolgáltató elnöke írta alá.

Tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar közmédia, és ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében. Az MTVA, mint Magyarország legnagyobb és európai szinten is kiemelkedő technológiával rendelkező médiavállalata ezúttal a Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartományi műholdas csatornát működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást.

Az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását. Az MTVA és a Hunan TV számára kölcsönösen nagy jelentőséggel bír, hogy olyan elismert partnerrel működhet együtt, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik a televíziós műsorkészítés területén. A most aláírt dokumentumban megfogalmazott szándék szerint a két fél a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén. A megállapodás hosszútávon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat.

Az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek.

Zhang Huali Papp Dániel, fotó: MTVA/Csöndör Kinga