Csúcsnézettséget hozott a tűzijáték közvetítése

A Duna „Tűz és fények játéka” című közvetítése volt az eddigi legnépszerűbb program a közmédia csatornáin, vasárnap este minden negyedik tévénéző választotta az élő műsort. A teljes piacon az év negyedik legnézettebb televíziós eseménye volt.

Harmincnégyezer pirotechnikai effekt, fényjáték, épületfestés, tűz alkotta úszó virágszőnyeg, lézershow és több száz drón szórakoztatta az augusztus 20-ai rendezvénysorozat fináléjában az ünneplőket.

Az államalapítás ünnepe alkalmából tartott budapesti tűzijáték élő közvetítését idén is tömegek követték élőben a Dunán. Ez lett az év eddigi legnézettebb eseménye a csatornán és a teljes közmédián. A „Tűz és fények játéka” több mint félórás élő közvetítésébe idén 1 377 334 néző kapcsolódott bele legalább egy percre. A legnézettebb percben, 21 óra 15 perckor 1 millió 77 ezren millióan látták. A 35 perces műsor egy percre jutó átlagos nézettsége 937 ezer fő.

A közvetítés alatt a Duna volt a legnézettebb tévéadó: minden negyedik néző követte a csatornán a tűzijátékot, így augusztus 20-án a csatorna főműsoridőben – 8:30 és 22 óra között – a legnézettebb tévéadó volt.

A közmédia online felületein is sokan nézték élőben: a Médiaklikken mintegy 51 ezer videoindítást kezdeményeztek, a Duna hivatalos közösségi oldalán pedig 212 ezer főt ért el a közvetítésről szóló bejegyzés mostanáig. A tűzijáték-közvetítést több mint ötezren nézték újra online a Mediaklikken vasárnap este óta.

Ünnepi tűzijáték Budapesten 2023. augusztus 20-án, a háttérben a Parlament épülete. Fotó: Hirado.hu/Horváth Péter Gyula

A „Tűz és fények játéka” című műsorszám az adásba kerülés után még 60 napig újranézhető a Médiaklikken!