Szakértői tippek és friss témák a megújult Család-barátban

Megújulva tér vissza szeptember első hetében a Duna délelőtti magazinműsora. Újdonságként a Család-barát naprakész információt nyújt az aktuális és közéleti kérdésekben, hasznos tippeket ad a pályaválasztáshoz, valamint az IT biztonsághoz. A nézőket orvosi, jogi és pénzügyi szakértők személyre szabott tanácsadással várják.

A Család-barátban Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence gondoskodik róla, hogy a nézők naprakészek legyenek az aktuális és közéleti témákban. A műsor hétköznapi megoldásokat kínál az élet számos területén és szakértőkkel járja körül az egészségügyi, jogi és pénzügyi kérdéseket, praktikus tanácsokkal látja el a szülőket, gasztrotippeket és kézműves ötleteket ad, továbbá programajánlóval is készül.

Egyénre szabott tanácsadás szakértőktől

A hétköznap délelőtti adásokban változatos témákban kaphatnak szakértői segítséget a nézők. Orvosok, jogi és pénzügyi tanácsadók érkeznek vendégként és interaktívan adnak hiteles információkat a telefonon beérkező nézői kérdésekre. A szakértők nemcsak javaslatot adnak, hanem magyarázattal is szolgálnak és segítenek eloszlatni tévhiteket. A műsor a tanácsadás mellett élő határidőnapló is: figyelmeztet a fontos ügyintézési határidőkre, emlékeztet az egészségmegőrzéshez elengedhetetlen szűrővizsgálatokra, valamint a ház körüli, háztartási teendők időszerű elvégzésére.

Gasztronómia

A műsor népszerű eleme a sütés-főzés. A Család-barát mindig egészséges, gyors, egyszerű és pénztárcabarát recepteket mutat be. Okos megoldásokat kínál néhány hozzávalóból vagy akár egyfajta zöldségből többféle étel elkészítésére. Emellett otthon is könnyen kivitelezhető konyhai praktikákat leshetnek el a nézők. A recepteken túl hasznos tanácsokkal is gazdagodhatnak a szülők, a többi közt, hogy miként bírják evésre gyermeküket, vagy hogyan tehetik változatosabbá az egyoldalú táplálkozásukat.

Kreatív hobbi

A műsorba érkező kézművesek különböző kreatív, könnyen elkészíthető dolgokat mutatnak a nézőknek, többek között újrahasznosított vagy természetes anyagok felhasználásával. A kreatív energia felszabadítása – és ennek a lelki egészségre gyakorolt jótékony hatása – mellett a saját készítésű dísztárgyak otthonosabbá teszik a lakást, a praktikus használati tárgyak megkönnyítik a mindennapokat. A Család-barát a minőségi közös idő eltöltésére játékok készítésére is ad ötleteket, akár a gyermek bevonásával, hogy még maradandóbb legyen az élmény.

Programajánló

A Duna magazinműsora gondoskodik az aktív kikapcsolódásról. Szezonális tippeket nyújt a szabadidő kellemes eltöltésére kicsiknek és nagyoknak. A Magyarország valamennyi tájegységéről összegyűjtött legvonzóbb programok és feltöltődést ígérő úti célok között mindenki megtalálja a hozzá közelállót.

Család-barát, a mindennapjaink része – szeptember 4-től hétköznaponként 9:35-től a Dunán.