A hiúság vására – A nagy sikerű drámasorozat Thackeray tollából az M5-ön

Újabb kosztümös sorozatot vetít a közmédia kulturális csatornája. Szeptember 23-tól hétvégente láthatók az 1998-ban készült A hiúság vására című romantikus dráma epizódjai. A női főszereplőt, Becky Sharpot az angol krimi- és drámasorozatok sztárja, Natasha Little formálja meg.

Mély társadalomkritikát mutat be korszakáról William Makepeace Thackeray 1848-ban írt, Hiúság vására című regényében. A 19. századi angol író műve több filmes alkotót is megihletett, a leghíresebb adaptáció közöttük a 2004-ben készült azonos című kosztümös dráma Reese Witherspoonnal a főszerepben, ám a közel ezeroldalas, szövevényes cselekményt vászonra vinni egy egész estés filmben nehéz feladat volt.

Hat évvel az amerikai verzió előtt az angolok hatrészes tévésorozatban dolgozták fel az arisztokrácia kegyeiért versengő fiatal nők történetét. A BBC által gyártott produkcióhoz Andrew Davies (Sanditon, Büszkeség és balítélet, Háború és béke) írt forgatókönyvet, hitelesen és részletesen feldolgozva az eredeti művet. A hatrészes filmsorozat tartalmas szórakozást ígér a történelem és a kosztümös drámák rajongóinak. Az angol változat szeptember 23-tól hétvégente látható az M5-ön.

A hiúság vására – szeptember 23-tól hétvégénte 19 órától az M5 kulturális csatorna műsorán.