Nemzetközi díjat nyert a Duna showműsora 

Nem csak hazánkban aratott sikert a közmédia Adamis Anna, Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő gálaműsora. A Duna Petőfi Zenei Díj – Életmű Gálája a szórakoztató kategória győztese lett a „Heart of Europe” Nemzetközi Televíziós Fesztiválon. A nívós elismerést a csütörtöki díjátadón vette át Pető Zoltán, az MTVA programfőigazgatója, a Duna csatornaigazgatója Varsóban.

Rangos díjjal ismerték el a Duna Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála című műsorát. A hazai nézők körében már elsöprő sikert aratott, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna munkássága előtt tisztelgő zenei műsor nyert a „Heart of Europe” Nemzetközi Televíziós Fesztivál szórakoztató kategóriájában. A télen sugárzott látványos show-hoz hasonló gálát még nem készített a közmédia. A hazai könnyűzene meghatározó alakját sztárfellépők előadásaival és köszöntőivel ünneplő produkció különleges formátumát jelentős érdeklődés kísérte végig a seregszemlén.

„Az újabb szakmai díj megerősítés abban, hogy a magyar közmédia közép-európai viszonylatban élen jár a tartalomgyártásban, trendeket teremt. Az újító szemléletben készült műsorral és a rangos elismeréssel nyert nemzetközi figyelem egyre innovatívabb megoldásokra ösztönzi az alkotóinkat” – hangsúlyozta az MTVA Programfőigazgatója, a Duna csatornaigazgatója. Pető Zoltán hozzátette, hogy a közmédia törekszik a nézői igényekhez igazodó, fiatalokat megszólító és szórakoztató médiatartalmak előállítására.

Az MTVA kulturális misszióként tekint a magyar könnyűzenei örökség közvetítésére, a nemzedékeket összekötő műveket és művészeket éltető tartalmak készítésére.

 Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Adamis Anna, fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A díjnyertes Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Adamis Anna showműsort október 14-én 19:45-kor megismétli a Duna.