Az M4 Sport csatornaigazgatója, Székely Dávid lett az EBU sportbizottságának egyik alelnöke

Az Európai Műsorsugárzók Uniójának (EBU) sportbizottsága október 4-én Székely Dávidot, a közmédia sportcsatornájának igazgatóját választotta a csoport egyik új alelnökének. A poszt elnyerése fontos mérföldkő mind a magyar sport, mind a nézők számára.

Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója négy éve tagja az EBU sportbizottságnak. A tagok döntése alapján 2023 októberétől alelnöki pozícióban képviselheti tovább a nemzeti sport és a közmédia sportcsatornájának érdekeit az EBU-n belül. A szakember már a szavazás első körében begyűjtötte a voksok legalább kétharmadát, ami kiemelkedő teljesítmény. Rajta kívül még egy cseh és egy német szakember kapott alelnöki státuszt.

Székely Dávid, fotókredit: Sárosi Zoltán

A poszt elnyerése nem csupán Székely Dávid személyes sikerét jelenti, hanem az egész magyar sportot is gazdagítja. Az új pozíció révén Magyarországnak személyes képviselete lesz a szervezetben, ami lehetőséget teremt arra, hogy hatékonyabban érvényesülhessenek a magyar sportrajongók érdekei.

A határon túli magyar közösség számára is rendkívül fontos a fejlemény, hiszen Székely Dávid alelnökként még hatékonyabban tudja képviselni érdekeiket: a jövőben olyan sportjogi megállapodásokat kezdeményezhet, amelyek lehetővé teszik, hogy a szomszédos országokban továbbra is elérhetőek legyenek magyar kommentárral a legnagyobb sportesemények.

Az EBU jogbeszerzései rendkívül fontosak számunkra, ugyanis, ha egy sportjogot európai szinten, a szervezeten keresztül szerezhetünk meg, akkor az összes szomszédos országban tudják kábelen nézni a közvetítéseket a magyarok. Mivel az EBU-n keresztül mennek ezek a beszerzések, így nagy előrelépést jelent a csatorna és a közmédia történetében az alelnöki poszt, a jövőben is azért dolgozok, hogy minél több jogot tudjunk közösen megszerezni, ahogy az történt az olimpiai játékokkal kapcsolatban is.” – hangsúlyozta Székely Dávid.

Az M4 Sport Székely Dávid vezetése alatt számos történelmi sportjogi megállapodást kötött a korábbiakban, megszerezte például a labdarúgó Európa-bajnokság közvetítési jogait egészen 2028-ig, valamint az összes olimpiai játék közvetítési jogait 2032-ig. Az M4 Sport Magyarország legnézettebb sportcsatornája, csapatát nemrégiben Prima díjjal ismertek el, mint az ország legmeghatározóbb sportszerkesztőségét.