A Tatárpuszta – Felújított változatban az M5 műsorán

A háborús filmdráma klasszikus magyar szinkronnal és Ennio Morricone restaurált kísérőzenéjével látható október 12-én, csütörtök este az M5 kulturális csatorna műsorán.

A múlt század egyik legelvontabb és egyben legnyomasztóbb irodalmi mesterművét, Dino Buzzati: A Tatárpuszta című regényét 1976-ban vitte filmvászonra a világhírű olasz rendező, Valerio Zurlini. A film lenyűgöző képi világát valós helyszín adja, a Közel-Kelet egyik földrengés sújtotta ősi városa. A sivatag szélén álló, elszigetelt Bastiano erőd a filmdráma központi helyszíne, ahova szolgálatra érkezik Giovanni Drogo, a fiatal, arisztokrata főhadnagy. Feladata, hogy megakadályozza a sivatagon át érkező tatárok behatolását. Hamarosan megtapasztalja a tisztikar szigorú szabályokkal keretezett mindennapjait, és ahogy a hosszú és értelmetlen gyakorlatozással felőrlik a katonák idegeit.

 Fotókredit: SAS PATHE FILMS

A több mint kétórás filmalkotás október 12-én 21:10-kor reklám és megszakítás nélkül, felújított hangsávval tekinthető meg a közmédia kulturális csatornáján, az M5-ön. Az MTVA Archívuma a teljes magyar szinkront, valamint az Ennio Morricone által szerzett kísérőzenét is restaurálta.

A Tatárpuszta – október 12-én 21:10-kor az M5-ön, ismétlés másnap 23:25-től.