Az év magyarnótáját keresi a Dankó Rádió

A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatói segítségével megtalálja „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát. Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval, most a rádió több százeres hallgatói bázisán a sor, hogy leadják szavazatukat kedvenc nótájukra.

Kárpát-medencei közös kincsünk a magyar dal, amely egyedülálló gazdagságban a legkülönbözőbb műfajokban szólal meg. A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyarnóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyarnóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása. A magyarnóta a mai napig a legnépszerűbb, százezrek ismerik, éneklik, hallgatják, szeretik. A Dankó Rádió, a magyar zene rádiója arra vállalkozik, hogy hallgatóinak szavazatai segítségével válassza ki »Az év magyarnótáját«, 2023 kedvenc dalát.” – mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója, hogy miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést.

Az első körös szavazást október 16-án indítja a rádió. Szavazni bármelyik magyarnótára lehet a hirado.hu, a médiaklikk.hu felületén, e-mailen a dankoradio@mtva.hu címen, SMS-ben a 0630/555-5530-as számon vagy akár levélben is a 1037, Kunigunda útja 64. címre küldött, a Dankó Rádió szerkesztőségének címzett levélben. A magyar zene rádiója a hónap végéig, október 31-én éjfélig várja a szavazatokat, amelyeket összesítve kialakul majd a legnépszerűbb 30 nóta listája. Ezek kerülnek a második körös szavazásba. A szavazók közt értékes nyereményeket sorsolnak ki. Számos Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén.

További részletekért hallgassák a Dankó Rádió műsorait vagy látogassanak el a Dankó médiaklikk  és Facebook oldalára, ahol október 16-tól minden szükséges információt megtalálnak a szavazás részleteiről.

A Dankó Rádió a magyar zene rádiója.