M4 Sport: nézettségi rekordot hozott a magyar–szerb mérkőzés

Az év legnézettebb sporteseménye volt hazánkban a szombati magyar–szerb mérkőzés. 763 ezer néző követte az M4 Sport csatornán, ahogy nemzeti csapatunk 2-1-re legyőzte a szerbeket az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább egy percre, és a találkozó ideje alatt piacvezető volt a közmédia sportcsatornája, megelőzve a TV2 és az RTL csatornát is.

A magyar labdarúgó-válogatott az idegenbeli sikert követően hazai pályán is legyőzte Szerbiát. A szombat esti találkozó az elképesztő izgalmak mellett fantasztikus nézettségi rekordot is hozott. Az első félidőben 703 ezren, a másodikban 840 ezren követték a találkozót az M4 Sport csatornán és 104 ezren az m4sport.hu oldalon. A televíziónézők 20,9 százaléka választotta szombat este a mérkőzést, az arány a férfiak esetében még magasabb volt: 31,4 százalék követte a találkozót. A közvetítésbe több mint 1,3 millióan kapcsolódtak be legalább 1 percre, hogy szurkoljanak a nemzeti válogatottnak. A márciusi Bulgária elleni hazai találkozót felülmúlva ez a mérkőzés lett az év legnézettebb sportközvetítése hazánkban.

A találkozót átlagosan 78 percig nézte egy néző az M4 Sporton és 59 percig az m4sport.hu oldalon, mindkettő a legmagasabb a selejtezősorozat mérkőzéseit tekintve.

Marco Rossi alakulatának szombati sikere azt jelenti, hogy Magyarország csoportelsőként, egyenes ágon kijuthat a 2024-es németországi kontinenstornára, amennyiben kedd este legyőzi Litvániát. A találkozót 20:45-től közvetíti az M4 Sport, a Kossuth Rádió és az m4sport.hu.

Az ország legnézettebb sportcsatornája 2028-ig a magyar labdarúgó-válogatott és a következő két labdarúgó Európa-bajnokság kizárólagos otthona.

forrás: Nielsen közönségmérés, és Gemius Prism