Várja az előadókat A Dal 2024 színpada – Külföldi stúdióban készíthet lemezt a győztes

A Dal új évadára várja a pályázatokat a közmédia. Hazánk egyik legnagyobb zenei eseményére november 23-ig lehet jelentkezni. Az élő showműsor számos újdonságot tartogat, a versenydalok második fordulós áthangszerelésében neves zenei szakemberek segítik majd az előadókat és a nyertes produkció a berlini Hansa Studios-ban rögzítheti az új albumát.

A Dal 2024-re bármely könnyűzenei műfajú és stílusú magyar nyelvű dallal jelentkezhetnek a zenészek az adal.hu-n november 23-ig. A Duna dalversenyének győztese „Az Év Dala 2024” elismerés mellett a világ egyik legpatinásabb zenei helyszínén, Berlinben, a Hansa Studios-ban rögzítheti új lemezét. A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínálhat a fellépőknek más produkcióiban és rendezvényein.

A heteken át tartó versenyben a legújabb magyar dalok mérettetnek meg, de csak az egyik lehet az év magyar slágere. A televíziós zsűri által 40 legjobbnak ítélt produkció előadójára izgalmas kihívás vár az élő show-ban, ugyanis a daloknak fordulónként meg kell újulniuk. A crossover elődöntőben elismert művészek segítik a fellépőket. A látványos előadásokról 250 négyzetméteres LED-fal, speciális világítási funkciójú robotlámpák, valamint színes füst- és szikragép gondoskodik.

A rangos zenei műsor korábbi évadaiban többek között olyan neves előadók versenyeztek, mint A Dal 2022 nyertes Oláh Ibolya, Radics Gigi, Szőke Nikoletta, Ganxta Zolee, Kamarás Iván, Kovács Áron, Szekeres András, valamint az Ocho Macho és A Dal 2021 győztes Kaukázus. Hazánk egyetlen dalválasztója a kevésbé ismert vagy a zenei pályán most induló előadóknak, zenekaroknak is kínál kiugrási, valamint országos bemutatkozási lehetőséget.

A műfaji sokszínűséget támogató dalversenyre egy 2:30-3:30 perc terjedelmű magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2023. június 15. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadásban. Jelentkezni november 23., csütörtök 22 óráig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével az adal.hu-n. Az oldalon megtalálhatók a további részletes információk.

A Dal 2024 – hamarosan a Dunán!