Közel 1,4 millióan szurkoltak a magyar válogatott Eb-szerepléséért

Csütörtök este 2-2-es döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Szófiában Bulgária ellen. Az így szerzett egy ponttal nemzeti együttesünk egyenes ágon kvalifikálta magát a jövő évi németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. A mérkőzés közvetítésébe összesen közel 1,4 millióan kapcsolódtak be legalább 1 percre, a találkozó átlagos nézettsége 765 ezer fő volt az M4 Sporton. A mérkőzés ideje alatt ismét piacvezető volt a közmédia sportcsatornája, megelőzve a TV2 és az RTL csatornát is. Ez az összecsapás volt a selejtezősorozat legnézettebb mérkőzése az m4sport.hu oldalon: 114 ezren követték a közmédia on-line felületén.  

Bulgária–Magyarország: a második legnézettebb sportközvetítés idén

Hihetetlen izgalmakat hozott a Bulgária–Magyarország összecsapás, az utolsó másodpercekig kiélezett találkozót a televíziónézők 20,1 százaléka követte csütörtök este. A mérkőzést átlagosan 79 percig nézte egy szurkoló, ezt az összecsapást nézte egy néző a leghosszabb ideig a válogatott Eb-selejtezőcsoportos mérkőzése közül. Ez a találkozó hozta a selejtezősorozat legnézettebb 45 percét is, a második félidőben 870 ezren kapcsoltak az M4 Sportra. Az egész mérkőzést tekintve 765 ezren szurkoltak a csapatnak a közmédia sportcsatornáján, így a Litvánia–Magyarország találkozó mögött ez lett a második legnézettebb sportközvetítés 2023-ban hazánkban.

On-line nézettségi rekord

A csütörtök esti mérkőzés on-line nézettségi rekordot hozott. 114 ezer látogató követte az m4sport.hu oldalon és szurkolt a válogatottnak. Ezt a találkozót követték a legtöbbet az Eb-selejtezősorozatból. Ezen a felületen valamivel rövidebb ideig követték a találkozót, átlagosan 52 percig nézték a mérkőzést.

A tét a csoportgyőzelem

Várhatóan fieszta hangulat lesz a Montenegró elleni vasárnapi találkozón, de a selejtezősorozat zárómérkőzése hatalmas téttel bír. Ha a magyar válogatott megnyeri a mérkőzést, akkor csoportelsőként jut ki a kontinens tornára és várhatóan a második kalapba kerül a csoportok sorsolásakor. A teltházas Puskás Arénából egy órával a mérkőzés kezdete előtt, 14 órakor indul a felvezető műsor Petrovics-Mérei Andreával és Molnár Mátyással. A találkozót élőben közvetíti a közmédia sportcsatornája mellett a Kossuth Rádió és az m4sport.hu is.

Forrás: Nielsen Közönségmérés, 4+