Vége a Dankó Rádió szavazásának – megvan az év magyarnótája

A magyar zene rádiója idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja „Az év magyarnótáját”, 2023 kedvenc dalát. A Dankó Rádió egyedülálló kezdeményezéséhez több ezren csatlakoztak. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klubon jelentették be, hogy melyik magyarnótára érkezett a legtöbb szavazat.

A szavazatok összesítése alapján „Az év magyarnótája” címet az Akácos út című magyarnóta kapta. A legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is. A végeredményt november 23-án, a rimaszombati Dankó Klub koncerten jelentették be, ahol élőben csendült fel az öt legtöbb szavazatot kapott dal.

A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a »Dankó család«.  Elképesztő volt a hallgatók és nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyarnóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi »győztes« maga a magyarnóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja” – mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója gondolatait a kezdeményezés sikerét értékelve.

A szavazók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, számos Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A fődíjat, ami egy 250.000 forint értékű szállodautalvány, a szerencsés nyertes a Duna Almárium című műsorának élő adásában veheti át.

Az eredményhirdetést követő reggelen, november 24-én 8 órától, a Derűs napot című műsorban megismétlik a rimaszombati eseményt az öt, élőben előadott nótával együtt, illetve a műsor később itt is visszahallgatható lesz.

Látogassanak el a Dankó Rádió Médiaklikk  és Facebook-oldalára is, ahol megtalálhatják a Dankó Rádió hallgatói szerint összeállított legnépszerűbb magyarnóták listáját.


Dankó Rádió – a magyar zene rádiója.

Fotókredit: MTVA/Csöndör Kinga