Jónak lenni jó! – Sikerrel zárult a közmédia jótékonysági kampánya

Több mint 280 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tizenkét éves Jónak lenni jó! karitatív akciójában. A gyűjtés kedvezményezettje ezúttal a korszülött és a veleszületett rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését segítő Semmelweis Egyetem Alapítvány volt.

A közmédia december 17-én egész napos műsorfolyamban biztatta adakozásra közönségét. Siklósi Beatrix a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója kiemelte, hogy a Jónak lenni jó! tömegeket szólít meg, mára túlmutat az ország határain, és nemzetközi szinten is egyedülálló.

A Semmelweis Egyetem rektora, az alapítvány kuratóriumának elnöke örömtelinek nevezte az idei karitatív kampány bejelentése óta eltelt két hónapot, amelyben – mint felidézte – sikerült széles körben megismertetni az újszülött intenzív osztályon és a Semmelweis Fejlesztő Központban dolgozók munkáját, valamint a fejlesztésben résztvevő családok nehézségeit. Merkely Béla köszönetet mondott a Jónak lenni jó! csapatának, és a több mint 110 ezer telefonálónak, amely – mint fogalmazott – mutatja az erejét ennek az akciónak.

Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója az idei Jónak lenni jó! műsorfolyam lezárásában a közmédia óriási felelősségének nevezte, hogy bemutassa a kedvezményezett szervezet munkáját, másfelől megszólítsa az adományozókat. Mint mondta: ezt a műsort a közreműködők, az érintettek és a felajánlók készítik.  Papp Dániel bejelentette: jövőre is lesz Jónak lenni jó!, amelyben a közmédia egy újabb szervezet munkáját támogatja majd.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány adományvonala továbbra is elérhető hívásonként 500 forinttal a 13600-as telefonszámon, a 04-es azonosító megadásával lehet segíteni, illetve SMS-ben ugyanerre a számra a 04-es kód elküldésével. Továbbá év végéig lehetőség van megvásárolni azokat a fix áron felajánlott tárgyakat is, amelyek eddig még nem találtak gazdára – ezek megtekinthetők a https://mediaklikk.hu/jonaklennijo/ oldalon.

A kampány fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki személyesen is részt vett a vasárnapi műsorban. A karitatív akció idei jószolgálati nagykövete Rúzsa Magdolna, Máté Péter- és négyszeres Petőfi Zenei Díjas énekes, valamint Koltai Lajos, Kossuth-díjas rendező-operatőr volt.