Martí Zoltán lett az MTVA online igazgatója

Martí Zoltánt, az M4 Sport szerkesztőjét nevezte ki az MTVA Online Igazgatóság vezetőjének Papp Dániel vezérigazgató. A Szalézi Szent Ferenc-ösztöndíjas és tavaly a közmédia év riporterének választott szakember február 15-től tölti be új pozícióját.

Martí Zoltán 2014 óta a közmédia, 2016-tól az M4 Sport munkatársa. Eddig két olimpiáról tudósított: a tokiói nyári játékokról és a pekingi téli olimpiáról. Közel áll hozzá a nemzetközi és hazai futball: dolgozott Európa-bajnokságon, három Bajnokok Ligája döntőn, valamint a Ferencváros nemzetközi szereplését is évek óta a pálya széléről figyeli. 2023 áprilisában egyike lehetett azon magyar újságíróknak, akik Rómából együtt utazhattak Ferenc pápával háromnapos magyarországi apostoli látogatására. A látogatás minden mozzanatát a vatikáni sajtóstáb részeseként kísérte végig, majd vissza is repülhetett a Szentatyával Rómába, végig tudósítva a közmédia televíziós és rádiós csatornáit.

Tevékenységének köszönhető, hogy a keresztény értékekért kiálló, 2016-ban barátaival alapított és készített 777blog.hu széles körben ismert, népszerű médiummá vált.

Munkáját tavaly a közmédia az Év Riportere díjjal ismerte el, idén pedig a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Martí Zoltánnak ítélte oda a Szalézi Szent Ferenc-ösztöndíjat.

A műsorkészítés és az internetes tartalomgyártás területén is jártas szakember február 15-től veszi át az MTVA Online Igazgatóság vezetését.

Fotó: MTVA/Csöndör Kinga