A bíróság döntött: Varju László garázda

A Gyurcsány párt politikusát, Varju Lászlót a Fővárosi Ítélőtábla a mai napon elítélte. A DK-s képviselő a bíróság döntése értelmében bűnözőnek nevezhető.

Varju László egyike volt azon a baloldali képviselőknek, akik 2018-ban betörtek a közmédia épületébe, előre kitervelt provokációval okoztak botrányt, megkísérelve a stúdiók feletti irányítás átvételét és az adás megszakítását. A botrányt okozó képviselők becsmérelték az MTVA dolgozóit, megsértették személyiségi jogaikat, akadályozták őket a munkavégzésben.  A garázda Varju László nekirontott a közmédia biztonsági szolgálatot teljesítő munkatársainak, majd amikor földre feküdt, kirántotta az egyik őr lábát, aki emiatt elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap visszautasít minden, a független közmédia működésébe történő beavatkozási kísérletet, legyen szó politikai nyomásgyakorlásról vagy fizikai tettlegességről.

A közmédia az Országos Bírósági Hivatalhoz és az Országos Bírói Tanácshoz, valamint a Kúriához és a Legfőbb Ügyészségéhez hasonlóan, visszautasítja a független intézményekkel szembeni fenyegetőzéseket, vagy azok sugalmazását. Gyurcsány Ferenc és garázda párttársa, Varju László nem mondhat ítéletet a független bírói döntésekről, országgyűlési képviselői mandátumuk sem jogosíthatja fel őket arra, hogy gyalázkodjanak és fenyegessék mindazokat, akik szakmai elkötelezettségből végzik munkájukat.