Újabb izgalmas kihívásra invitálja az ifjú tudósokat az M2 Gyerekcsatorna

Az M2 Gyerekcsatorna által kiírt háromfordulós kihívásra kreatív és játékos megoldásokat várnak az ifjú tudósoktól. A Derítsük!hívásán 9 és 12 év közötti gyerekek vehetnek részt, otthoni vagy iskolai körülmények között végezhető természettudományos kísérletekkel.

Az M2 Gyerekcsatorna Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozata ismét játékos kihívással fordul az alsó tagozatos gyerekek felé. Tudor Kukac a világot járva az Antarktiszon kötött ki, ahol nagyon hideg van, ezért az ifjú tudósok segítségét kéri. A feladat, hogy 4., 5., és 6. osztályos tanulók két, három vagy négy fős csapatokban építsenek egy iglut a didergő Tudor Kukacnak.

Az alkotási folyamatot rögzítő videókat egy rövid tudományos magyarázattal is el kell látniuk, amelyben a gyerekek kifejtik, hogy mitől működik az alkotásuk. Az iglu bármilyen alapanyagból építhető, készülhet jégkocka, kockacukor vagy akár mályvacukor felhasználásával.

A legkreatívabb és legeredményesebb alkotások bekerülnek a Hetedhét kaland című műsorba, valamint a nyerteseknek lehetőségük nyílik a Derítsük ki! következő évadában szerepelni. Ezen kívül minden díjazott résztvevő értékes ajándékcsomagot kap. A felhívás célja, hogy összehozza a családi, baráti, iskolai közösségeket, valamint a játékos kísérletekkel felébressze a gyerekek természettudományos érdeklődését. A felhívás első fordulójára március 8-tól április 4-ig lehet jelentkezni a deritsukki@mtva.hu e-mail címen. A felhívás részletei a Derítsük!hívás Médiaklikk oldalán érhetők el. Az összesített eredményeket május 31-én hirdetik ki.