A műsorkészítés kiválóságait díjazta a közmédia

Átadták a közszolgálati tartalomgyártás területén kiemelkedő szakmai tevékenységet végzők elismerésére alapított Közmédia díjakat. A kitüntetéseket ünnepélyes keretek közt vehették át a díjazottak Altorjai Anitától, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójától és Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatójától.

A közszolgálati médiaszolgáltató médiatartalom-szolgálatatásaihoz kapcsolódóan végzett értékteremtő és magas színvonalú munkát, illetve a példaértékű szakmai tevékenységet nyújtó alkotókat idén is nyolc kategóriában ismerte el a közmédia.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, valamennyi díjazott rendkívül magas szakmai minőségben, felelősséggel végzi munkáját, és – mint fogalmazott – hivatása minden pillanatát úgy éli meg, ahogy azt Kossuth Lajos üzente: óramutató a nemzet életében. Altorjai Anita rámutatott, hogy a közmédia kitüntetettjei tudásukkal, hivatástudatukkal, elkötelezettségükkel példát mutatnak a jelen és a jövő médiaszakembereinek.

Az MTVA vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte, a díjak lehetőséget teremtenek a közszolgálatban végzett alkotói tevékenység, valamint a közmédiában felhalmozott szakmai tudás előtti tisztelgésre. Papp Dániel hozzátette, hogy a közmédia újító szellemű, jövőbe mutató tartalomgyártása még soha korábban nem kapott a közelmúltéhoz hasonló mértékű hazai és nemzetközi figyelmet, hiszen számos díjjal ismerték el az MTVA érték- és trendteremtő műsorkészítési gyakorlatát. „A feszített munkatempó mellett is folyamatos a megújulásra való törekvés, csapatmunkával mind tartalmi, mind vállalati szinten kiváló eredményeket sikerül elérni” – mondta a vezérigazgató.

A közmédia díjazottjai:

Az Év Műsorvezetőjének Morvai Noémit, az M5 kulturális csatorna műsorvezetőjét választották.

Az Év Riportere elismerésben Kucsov Renáta, az M1 aktuális csatorna hírterületi kiemelt riportere részesült.

Az Év Szerkesztője Pap Tibor, az M4 Sport vezető szerkesztője lett.

Az Év Operatőre elismerést Nagy András főoperatőr érdemelte ki.

Az Év Vágója díjat Kántor Zoltán vehette át.

Az Év Rendezője elismerést Bozsánovics Anitának ítélték oda.

Az Év Gyártási Szakembere díjat Vancsok György kapta.

Az Év Felfedezettje kitüntetést Jámbor Flóra, az M5 kulturális csatorna kiemelt szerkesztője vette át.

A 2022-ben alapított elismeréseket minden esztendőben az előző évi teljesítményük megbecsüléseképpen adják át az arra legméltóbbaknak.