Hungarikum Liget Média-díjjal ismerték el a közmédia két műsorát

A Kossuth Rádió Országjáró és a Duna Ízőrzők című műsora Hungarikum Liget Média-díjat vehetett át a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán. Az elismerést a Veszprémi Petőfi Színházban tartott ünnepi eseményen adták át.

Hungarikum Liget Média-díjjal tüntették ki a Kossuth Rádió Országjáró című műsorát, valamint a Duna és a Duna World csatornán látható Ízőrzők című sorozatot. A Kossuth Rádióban 2018 óta hallható Országjáró-val a hallgatók hétről hétre bebarangolhatják a Kárpát-medencében élő magyarság különleges helyeit, bepillantást nyerhetnek az adott tájegység kulturális és építészeti örökségébe. A magyar és a Magyarországon élő nemzeti kisebbségek gasztronómiai kultúráját bemutató Ízőrzők a Duna és a Duna World csatornán 2007 óta látható a helyi ízek, különlegességek mellett sorra veszi a meglátogatott környék kirándulási lehetőségeit, látnivalóit, értékeit, megkülönböztetett figyelmet szentelve a hagyományőrző kézművesek, civil csoportok munkájának.

A Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke által alapított Hungarikum-média díjjal olyan médiumok, szerkesztőségek, műsorok képviselőinek munkáját ismerik el, akik sokat tesznek a hungarikum mozgalom népszerűsítéséért. A IV. Hungarikum Díjátadó Gálán díjazták a magyar cifraszűrt, a lángost, a Pozsonyi kiflit, a füredi Anna-bált, a székelykaput, a teqballt, mint sportot és a höveji csipkét.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Siklósi Beatrix, csatornaigazgató, Domokos István, felelős szerkesztő-műsorvezetője és Czifra Szilvia, szerkesztő-műsorvezető átveszi az Országjáró műsornak járó Hungarikum Liget Média-díjat Lezsák Sándortól, a Magyar Országgyűlés alelnökétől, Lezsák Sándorné Sütő Gabriellától a Hungarikum Liget alapítójától és Balogh Lászlótól, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnökétől MTI/Vasvári Tamás
    [image] => //mtva.hu/wp-content/uploads/sites/17/2024/03/DVAST20240321121-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)