Papp Dániel: Magyarország és Kína szövetsége a kultúrák közti harmonikus együttműködés példája  

Kínában készült dokumentumfilmeket mutat be a közmédia a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából. Erről írt alá együttműködési megállapodást az MTVA és a China Media Group. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: a két médiavállalat együttműködésének a nézők lesznek a legnagyobb nyertesei.

Magyarország 75 évvel ezelőtt, az elsők között létesített diplomáciai kapcsolatot Kínával. Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója és Sen Haj-hsziung, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Propaganda Osztályának helyettes vezetője, a China Media Group elnöke a történelmi évforduló alkalmából rendezett ünnepségen a közösen indította el annak a műsornak a magyarországi premierjét, amelyből a nézők megismerhetik a kínai elnök, Hszi-Csin Ping válogatásában a kínai kultúrkör bölcsességeit.

Az ünnepségen a világ egyik legnagyobb médiavállalatának elnöke arról beszélt, hogy a mostani évfordulón megünneplik a kínai-magyar barátságot és megvitatják a közös jövőt. „Magyarország Kína jó barátja és régi partnere Európában. Az egyik első ország, aki elismerte és diplomáciai kapcsolatokat létesített Új- Kínával. Az első európai ország, amely aláírta az „Egy övezet, egy út” kezdeményezéshez kapcsolódó együttműködési dokumentumot” – tette hozzá Sen Haj-Hsziung a kínai médiacsoport elnöke.

Az MTVA és a CMG 2023 óta működik együtt. Tavaly a magyar médiavállalat fogadta a CMG küldöttségét, április közepén pedig a kínai testvérvállalat viszonozta a vendéglátást.

Az újabb találkozóra nem kellett sokat várni. Szerdán a Kínai Média Csoport vezetői látogattak el hazánkba. A találkozó alkalmával partneri együttműködést írt alá a China Media Group és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

„A két médiavállalat együttműködésének egyértelmű nyertesei ezzel a nézők lesznek. A két vállalat közti tartalomcsere pedig olyan hidat képez a kínai és a magyar emberek között, ami felülír minden földrajzi távolságot. Összeköt és közelebb hoz” – hangsúlyozta az MTVA vezérigazgatója. Papp Dániel kiemelte: a China Media Group és az MTVA példamutató összefogása előmozdítja a nemzeteink közötti párbeszédet, és segít új kooperációs lehetőségek felkutatásában.

 

Forrás: hirado.hu

Fotokredit:
Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója (j) és Sen Haj-hsziung, a China Media Group elnöke, miután aláírták az MTVA és a China Media Group közötti együttműködés elmélyítéséről szóló jegyzőkönyvet a Karmelita kolostorban 2024. május 9-én.
MTI/Koszticsák Szilárd