Új házigazdája lesz a szombat esti Petőfi Zenei Díjátadónak

Habóczki Máté, a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV műsorvezetője első alkalommal lesz házigazdája a Petőfi Zenei Díjátadónak – jelentették be a Kultúrfitnesz című műsor legutóbbi adásában. A látványos gálát a Duna, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió közvetíti június 8-án, szombaton 19:40-kor.

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat idén kilenc kategóriában ítélik oda a hazai könnyűzene legkiemelkedőbb előadóművészeinek. A showműsor idei házigazdáját a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorában jelentették be: a Petőfi Rádió ébresztőműsora, a Halló, Magyarok! jól ismert hangja, Habóczki Máté lesz.

„Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak erre a feladatra. Kíváncsian várom a szombat estét, mert első alkalommal vezethetek élő televíziós showműsort. Felkészültem az elmúlt évek adásaiból, de az élő adás varázsa pontosan az, hogy kiszámíthatatlan. Megnyugvással tölt el, hogy profi stáb dolgozik ezen a nagy múltú produkción, és hogy ismerős környezetben lehetek, az A38 hajón, ahonnan hétköznap reggelente köszönthetem a hallgatókat” – mondta Habóczki Máté. A veszprémi születésű rádiós színpadi berkekből érkezett a mikrofon mögé, korábban színházi előadásokban és televíziós sorozatokban is láthatta a közönség.

A Duna, az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió élő közvetítésében megvalósuló műsorban közreműködik Szani Roland, a Petőfi Rádió Kultúrfitnesz című műsorának állandó házigazdája is: a Petőfi Zenei Díjátadó sztárvendégeit, a díjazottakat és a fellépőket kérdezi majd rövid helyszíni interjúkban. Az országos rádióadó két hangja emlékeztetett, számos újdonsággal készülnek majd az idei gálára, köztük egy újonnan alapított, Az év rádiós koncertje elismeréssel.

„A Petőfi Rádió tavaly októberi megújulásának részeként Mák Kata nagy sikerű délutáni műsora, a Hajrá, Magyarok! zenélni hívja a tapasztalt és a feltörekvő zenei előadókat. Az élő rádiós stúdiókoncertek közül egy elismeréssel gazdagodhat majd a díjátadón” – hangsúlyozta a kizárólag magyar zenét játszó Petőfi Rádió műsorvezetője.

A gálát megelőzően korábbi Petőfi Zenei Díjasok koncertjeit adja a Duna: az Ismerős Arcok 25. jubileumi koncertje június 4-én 21:40-től, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” június 7-én 20:45-től látható a Dunán, ezek mellett az M2 Petőfi TV válogató adásokkal készül csütörtökre és péntekre.

Petőfi Zenei Díjátadó június 8-án 19:40-től élőben a Dunán, az M2 Petőfi TV-n és a Petőfi Rádióban.