Megválasztották Magyarország Szépét

Katzenbach Andrea lett Magyarország Szépe. A két udvarhölgynek Cseh Jázmint és Horváth Alexandrát választotta a szakmai zsűri. A Közönségdíjat Grósz Adél vette át, a Miss Charity alverseny győztese pedig Kiss Kamilla lett. A versenyzők négy látványos tour-ban bizonyíthattak. A Duna showműsorában fellépett Csepregi Éva és Végvári Ádám.

A zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző Katzenbach Andrea fejére került a korona, a 23 éves, kiskőrösi közgazdász, grafikus és webdesigner végzettségű győztes egy éven át viselheti a Magyarország Szépe címet, és képviselheti az országot a nemzetközi Miss World világdöntőn. Az első udvarhölgy címet Cseh Jázmin kapta, a második udvarhölgy Horváth Alexandra lett. A Miss Charity alversenyt – amelyben a jelölteknek egy jótékonysági akciót kellett megvalósítani és megörökíteni, az egymás közti szavazása alapján – Kiss Kamilla nyerte, a nézők által legszebbnek ítélt Grósz Adélt Közönségdíjjal jutalmazták.

A hazai döntőt a Duna showműsorainak háziasszonya, Rókusfalvy Lili és a képernyőre műsorvezetőként visszatért Kárász Róbert vezette, a versenynek 2014 óta a közmédia ad otthont. A nagy múltú szépségverseny döntőjét látványos showműsor kísérte. A fitt tour-ban a legendás Aranycsapat újragondolt mezét viselte a 15 versenyző, a kreatív tour-ban pedig egy-egy magyar divattervező esküvő-ihlette ruhakölteményét. Az estélyi ruhás bevonuláson Richard Demeter, míg a nemzeti tour-on a Winona Couture erre az alkalomra készített, nemzeti motívumokkal díszített darabjait láthatták a nézők.

Extra produkcióként Csepregi Éva és Végvári Ádám Neoton Família-slágerválogatással tette még emlékezetesebbé az estét. A gálaműsor további különlegessége volt, hogy a finalisták vonulása alatt Péterffy Lili „Lelle” biztosította a zenét, a mikrofont dj pultra cserélve. A nemzeti tour-ra A Dal 2024 győztes produkcióját előadó László Evelinnek, a Petőfi Zenei Díj „Az év dala címmel” is elismert Legényesét  dolgozta fel. A feltörekvő tehetség, LuvOli Kállay-Saunders Andrással a Young And In Love című dalt adta elő.

A világverseny szlogenje: „Szépség, céllal”, ezért a Magyarország Szépe – Miss World Hungary egyik legfontosabb missziója továbbra is az, hogy ráirányítsa a fókuszt a társadalmi felelősségvállalás fontosságára. A Miss World mindenkori győztese egy éven át fontos feladatokat lát el: járja a világot, felhívva a figyelmet fontos emberi jogi és környezetvédelmi problémákra, és jószolgálati nagykövetként sokat tesz számos társadalmi ügy előremozdításáért. A hazai versenysorozatban elengedhetetlen volt, hogy a leendő szépségkirálynő szorgalmas, elhivatott, pozitív és nyitott személyiség legyen, és jól beszéljen angolul, hiszen a nemzetközi finálén is prezentálnia kell az általa kidolgozott jótékonysági projektet.

A Magyarország Szépe döntő újranézhető a mediaklikk.hu/magyarorszagszepe oldalon.